Henk Spoel Genealogie, websites en foto's

Iets over mezelf

Mijn naam is Henk Spoel. Ik woon in Ruinen in de provincie Drenthe. Ik ben geboren op 5 mei 1951 in Amersfoort. Daar woonde ik tot 1974 met mijn ouders, 5 broers en 4 zusters. Een broer van mij woont/werkt nu in Australië na eerst een aantal jaren in Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Korea, Japan en Singapore gewoond en gewerkt te hebben. Een zus van mij woont in Salzgitter in Duitsland en een andere zus woont na enige omzwervingen nu in Virginia in Amerika.

 

Klik op de wereldbol en je ziet de tijden van gebieden, waar familie van mij woont.

In 1974 verhuisde ik naar Emmen. Tot 1993 was ik leerkracht aan de basisschool. Van 1993 tot 2016 heb ik als ICT-er bij de gemeente Emmen gewerkt. Nu geniet ik van mijn pensioen.
Mijn eerste computer kocht in 1986. Het werken met de computer werd mijn hobby en later mijn werk. Ik ben een aantal jaren lid geweest van een computerclub. In 1995 bezochten we de grote computerbeurs CEBIT in Hannover, waar onderstaande foto is genomen.

Mijn eerste digitale foto genomen op de CEBIT in Hannover(Duitsland) in 1995

In 2014 ben ik verhuisd naar het mooie Drentse dorp Ruinen.
Daar woon ik nu samen met mijn vriendin Gea en de hond Mexx. Wij wonen aan de zuidrand van het dorp in een pas door ons gekocht vrijstaand huis.

Gea 2015
Mexx 2014

In 1998 kwam ik op het idee om een stamboom onderzoek van mijn familie te doen. Ik was benieuwd naar de geschiedenis van de 'Spoelen' en van de 'van Akens', de moederskant van mijn vader.

Mijn oom (broer van mijn moeder) heeft de genealogie van zijn familie gedaan.
Hij had het eerst alleen op papier, maar heeft dat later ook gedigitaliseerd. Het resultaat daarvan zie je ook op deze website.
Helaas is mijn oom in 2013 overleden. Daardoor is dat onderzoek stil komen te liggen. Het blijft wel gepubliceerd staan.

Op de radio luisterde ik naar een programma over internet. Daarop was te horen, dat er op het internet een cursus was over genealogie en het internet. Die cursus heb ik gevolgd. Daar leerde ik naast andere dingen ook hoe je een website moet maken. Dat was eigenlijk de start van zowel mijn genealogie en mijn website.