Henk Spoel Genealogie, websites en foto's

Foto’s

Ik fotografeer al heel lang. Mijn eerste foto's dateren uit de jaren 70 van de vorige eeuw. Ik ben begonnen met een eenvoudig klikklak toestel van het merk Revue.  Daarna heb ik geforografeerd met een twee-ogige Lubitel. Eind jaren 70 heb ik mijn eerste spiegelrefelx gekregen, een Asahi Pentax SP1000. Ik heb jarenlang met een Asahi Pentax gefotografeerd. Na de SP1000 met een Spotmatic F en een ESII. Met de spiegelreflex camera's fotografeerde ik vooral dia's.

In de jaren 90 heb ik een Canon EOS N1000 gekocht. Daarmee heb ik tot eind 2005 gefotografeerd. Toen heb ik mijn eerste digitale fototoestel gekocht een Panasonic Lumix DMC-FZ4. Daar heb ik iets meer dan zes jaar mee gefotografeerd.

Echter ik wilde toch weer naar een spiegelreflex. Dus in maart 2012 heb ik een Nikon D3100 met een 18-105 zoomlens gekocht. In de loop der jaren heb ik mijn uitrusting uitgebereid met een Tamrom 90mm 1:1 Macrolens, een Nikon 55-200 zoomlens en een Nikon D5300 body.

Maar ik was het 'zeulen' en verwisselen van lenzen een beetje zat en dus heb ik sinds oktober 2018 een Sony Cybershot DSC-RX 10 Mark IV met een 24-600mm F/2.4-F/4 Zeiss zoomlens. En deze bevalt erg goed.

Om het toestel en het digitaal fotograferen beter te leren kennen heb ik een cursus gevolgd. Daardoor ben ik fotograferen nog leuker gaan vinden.
Met fotograferen blijf je leren maar dat maakt het juist zo leuk. Fotograferen is kijken met je ogen.

Klik bovenin in de submenu's van deze pagina om de verschillende albums te openen en de foto's te bekijken.

Ik wens jullie veel kijkplezier.